Reklamni letaki za pergole v vsakem nabiralniku

Kaj bi naši poštarji počeli, če ne bi bilo reklam. Pošte in pisem je vedno manj, samo še modre in oranžne kuverte, modre za prekrške in oranžne od sodišča. Le tu in tam še kakšna razglednica ali pa pismo. Še telegrami počasi izginjajo vedno manj jih je. Reklam in raznih letakov pa je vedno več. Tudi sam sem poštar in včasih je prava težava naložit torbe z vsemi temi reklamami, skoraj ne ostane več prostora za ostala pisma in majhne pakete. Smo kot mule, ki se v uniformi premikamo od nabiralnika do nabiralnika, v soncu in dežju. Za nas ni ovir, mi kar gremo. Me pa jezi, ko po končanem delu vidiš kupe reklam v koših za smeti ali pa ležijo kar po pločniku.

To še posebno velja za majhne letake. Se spomnim, da smo prejšnji teden dobili v raznos letake z reklamo kovinske montažne pergole. In to od podjetja z drugega konca države. Le kaj mu bo reklama tristo kilometrov daleč koristila. Že pri nas mrgoli podjetnikov, ki postavljajo kovinske montažne pergole. Ne vem kako se jim splača delati pri nas. No kakorkoli, navodila so bila, da ta reklamni letak vložimo v čisto vsak poštni nabiralnik. Vse tri torbe na motorju so bile do vrha polne teh reklam za montažo pergole, da sem s težavo zaprl torbo, da mi jih veter med vožnjo ne odpihne. Po vročem soncu z motorjem vijugam po ulicah, od nabiralnika do nabiralnika in jih polnim z reklamami. Končno, še zadnja ulica potem pa nazaj na pošto. Pri vračanju pa me je skoraj kap.

Reklamni letaki za pergole v vsakem nabiralniku

V eni izmed ulic, kot da bi kdo obrnil kontejner za odpadni papir. Cela ulica posvinjana. Boljše pogledam in kaj vidim. Vzdolž cele ulice po tleh ležijo reklamni lističi in to tisti za pergole, ki sem jih nekaj ur nazaj pridno dajal v nabiralnike. Pa kaj nam je tega treba.